Center Parcs gaat haar vakantieparken vernieuwen. Nee, niet met een likje verf of nieuwe gordijnen. De investeringsmaatschappij die het vastgoed in handen heeft, trekt hier maar liefst een half miljard euro voor uit!

Center Parcs is al 50 jaar een begrip in Nederland. Je kunt wel stellen dat ze het begrip korte (familie) vakanties op de kaart hebben gezet. Ik denk dat iedereen wel eens met zijn (schoon) familie en of vriendengroep één van de negen parken in Nederland heeft bezocht. Gezellig gourmetten….

De wildwaterbaan en de knuffelmuur

Zeker in de jaren 80 en 90 was dit innovatief, luxe, toegankelijk en voor kinderen meer dan indrukwekkend. Een lang weekend of midweek Center Parcs was echt een luxe en een uitje voor het hele gezin. Het subtropisch zwemparadijs met de diverse wildwaterbanen, de knuffelmuur en de bubbelbaden maakte een bezoek aan het vakantiepark tot een onuitwisbare ervaring. Echter kunnen we wel stellen dat de welvaart is toegenomen en de eisen van de hedendaagse consument enigszins zijn veranderd.