IKEA stapt met de opening van een winkel in het centrum van Parijs, af van het traditionele concept. De nieuwe vestiging heeft namelijk geen zelfbedieningsmagazijn en zal de kleinste IKEA-winkel ooit worden. Op 6 mei van dit jaar staat de opening gepland.

Achtste winkel in Parijs en omgeving

De nieuwe stadswinkel is al de achtste vestiging van de meubelgigant in en rondom Parijs. Frankrijk heeft in totaal 34 IKEA-winkels. In het winkelcentrum Madeleine aan de Boulevard de la Madeleine, in het achtste arrondissement, kun je straks terecht voor veel spullen die je gemakkelijk mee kunt nemen. Frankrijk is de derde markt van IKEA na Duitsland en de Verenigde Staten.

IKEA blijft zich vernieuwen en komt steeds met nieuwe concepten. In Nederland werd in december vorig jaar bekend gemaakt dat het ook meubels gaat verhuren aan jongeren. En in India kun je je aankopen thuis laten bezorgen met een riksja.

Zo kondigde IKEA de opening van de stadswinkel in Parijs aan op het Franse Twitter-account: