Ik zei het in 2012 al: New Super Mario Bros U is een hele vette platformer waarin Nintendo laat zien dat ze niet voor niets groot zijn geworden met die stijl van games. Diezelfde game is nu gered van het dode platform dat de Wii U heet en krijgt een nieuw leven op de Switch. Dat is heel mooi, want waar dit soort rereleases doorgaans aan de meeste mensen voorbij gaan omdat ze het origineel gespeeld hebben zal dat bij deze game niet het geval zijn. Het is hetzelfde verhaal als met Mario Kart Wii U en de rest van de catalogus die goed was, maar die bijna niemand gespeeld heeft.

Dat maakt NSMBUD (zelfs de afkorting is lang) een meer dan geschikte aankoop voor mensen met een Switch die houden van Nintendo’s platformers. De game is met zijn vieren tegelijk te spelen, waarbij ‘ie zeer geschikt isvoor kinderen. Dat komt door de nieuwe toevoeging van twee personages (Nabbit en Toadette) die specifiek er in zitten om spelers die niet zo goed zijn in platformers te helpen. Nabbit kan door vijanden heenlopen zonder schade te krijgen en Toadette krijgt met een paddenstoel een upgrade naar Peachette, en als je met die nog een ravijn in kunt vallen moet je het echt bont gemaakt hebben. Klein nadeel: als je met vier competente spelers speelt zal toch ook iemand die karakters moeten kiezen, terwijl ze de hulp niet nodig hebben.