Het tempo van het leven blijft maar toenemen. Dat betekent ook dat het verkeer steeds drukker wordt en we als chauffeurs steeds vaker in ons hoofd met andere dingen bezig zijn. Niet ideaal, maar wel de realiteit. Dan is het wel zo handig als je auto met je meedenkt en een beetje op je let. Autofabrikant Opel is steeds meer bezorgd om onze veiligheid en daarom worden er ook steeds meer technologische hulpmiddelen standaard geleverd in hun auto’s.

Een hele belangrijke daarin is de Opel Eye. Dat is een camera die aan de voorkant van de auto zit en met behulp van een berg sensoren allerlei belangrijke gegevens naar je auto kan sturen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om dingen als beeldherkenning te doen, dat kan helpen om je – letterlijk – op het juiste pad te houden en te zorgen dat je niet na een lange rit ook nog een ‘cadeau’ van het CJIB op de mat hebt liggen.