Samen met maaltijdbezorger FoodDrop is Jumbo begonnen met het supersnel bezorgen van bestelde boodschappen. Wie van deze service gebruikmaakt, kan de bezorger binnen 45 minuten aan de deur verwachten. 24 januari is de service van start gegaan in Groningen.

De strijd om het thuisbezorgen van boodschappen is tussen supermarkten onderling losgebarsten. Picnic kondigde onlangs nog aan dat het nu ook gratis gaat bezorgen op zondag. Het supersnel bezorgen van online boodschappen lijkt ook een vlucht te nemen, Albert Heijn startte eerder al met Rappie.

Samenwerking Jumbo en FoodDrop

FoodDrop is een lokale bezorgdienst in Groningen, die alle bestelde maaltijden binnen drie kwartier op de fiets bezorgt. Veel restaurants in de stad zijn aangesloten. Het was al mogelijk om maaltijden van Jumbo City te bestellen bij de bezorgdienst. Nu zijn daar dus boodschappen bij gekomen. Het hoofdkantoor van Jumbo heeft hier het initiatief in genomen.

Bestellen gaat via een speciaal daarvoor ontworpen bestel-omgeving. Hierin is een deel van het assortiment van Jumbo City Groningen opgenomen. Dat is nu nog beperkt, er kunnen ook geen kratten bier worden bezorgd. De prijzen zijn, vanwege de snelle service, hoger dan die in de winkel. Maar daarvoor hoef je zelf dus niet meer de deur uit.