Het is vandaag de Europese Dag van de Privacy. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) maakte in het kader hiervan de resultaten van een onderzoek bekend dat zij hebben uitgevoerd. Maar liefst 94% van de ondervraagden heeft aangegeven zich zorgen te maken over de bescherming van persoonsgegevens. Mensen maken zich met name zorgen over misbruik van hun identiteitsbewijs, online zoekgedrag en locatiegegevens via de smartphone en het WiFi netwerk.

Europese Dag van de Privacy

28 januari is uitgeroepen tot Europese Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om mensen te informeren over hun rechten bij het gebruik van persoonsgegevens. De inhoud van de privacywetgeving is nog niet voldoende bekend. Iedereen heeft rechten op het gebied van privacy, zoals het inzien, wijzigen en laten verwijderen van gegevens. Vorig jaar is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingevoerd en hierdoor zijn privacyrechten beter beschermd en uitgebreid.