Eind vorige week werd de release uitgebracht van de langverwachte Resident Evil 2 game, de opvolger van de cult survival survival horror game, van meer dan 20 jaar geleden. De digitale effecten van het spel hebben een lange weg afgelegd, net als die van de promotie eromheen.

De interactieve trueview-advertentie van Resident Evil 2 is het bewijs dat het allemaal anders, spannender en interactiever kan. “The Choice is Yours” is een YouTube-advertentie die op een ongebruikelijke manier is geproduceerd. In plaats van een ‘advertentie overslaan’ of call-to-action, krijg je als kijker zelf de keuze hoe je verder wil kijken naar de beelden van Resident Evil 2.

Hiermee bepaal je zelf de inhoud en kun je op je eigen manier de advertentie vorm te geven. Eerst door een van de twee hoofdpersonages van het spel te kiezen, Leon of Claire, en dan door te kiezen wat ze willen dat ze doen.