Huawei’s vlaggenschip smartphone van dit moment is zonder enige twijfel de Mate 20 Pro. Het toestel blinkt op meerdere vlakken uit maar een feature die in het bijzonder in het oog springt is de triple Leica camera op de achterzijde. Die bestaat uit een 40 megapixel sensor met groothoeklens, een 20 megapixel sensor met ultra groothoeklens en een 8 megapixel sensor met telelens. Daarmee kun je in vrijwel elke situatie en omgeving zeer goede en scherpe foto’s maken, maar dankzij de Kirin 980 AI-processor hebben de drie camera’s extra intelligentie aan boord.

Het wordt nooit meer donker
Wie herkent dit niet. Je bent op een feestje of in een andere donkere omgeving en het lukt je niet om een scherpe en duidelijke foto te maken. Veel toestellen hebben wel een nachtstand, maar dan heb je een statief nodig om een goede foto te kunnen nemen. De camera van de Huawei Mate 20 Pro beschikt over AI-beeldstabilisatie. Die maakt het mogelijk om in het donker uit de losse hand ook scherpe foto’s te schieten. Hoe werkt dat dan? Wanneer je de nachtstand kiest dan wordt bij het maken van een foto de sluiter van de camera gedurende zes seconden opengezet zodat er meer licht ‘gevangen’ kan worden. De kleine bewegingen die er normaal voor zorgen dat de foto onscherp wordt, worden door de AI-processor gestuurde beeldstabilisatie simpel gezegd on-the-fly weggepoetst. Het eindresultaat is een scherpe en perfect belichtte foto. Het voorbeeld hieronder is midden in de nacht genomen. De bewolking op de achtergrond was met het blote oog niet zichtbaar. Het lijkt dus wel alsof de camera van de Mate 20 Pro ervoor zorgt dat het nooit meer echt donker wordt.

Mate20Pro-AICamera-Havenkraan-Nacht