Meer dan 30 jaar lang was Loeki de Leeuw de ster van de reclameblokken op de publieke omroep. Van 1972 tot 2004 onderbrak de leeuw de reclames met zijn korte filmpjes en kreet “asjemenou”. Ondanks dat Loeki dus al een tijd niet meer op tv te zien is, zijn er nog genoeg fans te vinden. De NPO Radio 2 DJ’s Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte startten vorige week een petitie om de leeuw terug te laten keren op televisie. Binnen 24 uur werd deze maar liefst 20.000 keer ondertekend.

Terugkeer Loeki de Leeuw bekeken door 1,4 miljoen mensen

Woensdagavond was Loeki voor het eerst sinds 2004 weer in het STER-reclameblok voor het NOS Journaal van 20.00 uur te zien. 1,4 miljoen mensen hebben de terugkeer van de beroemde leeuw op televisie bekeken. Live stemden er gisteren 1,3 miljoen mensen af op het reclameblok en vervolgens keken nog eens 100.000 mensen online naar de nieuwe clip. Dat maakte Stichting KijkOnderzoek vandaag bekend. Een zegsman van Kijkonderzoek licht toe: “Vorige week waren dat er 1,1 miljoen voor hetzelfde reclameblok.” Het lijkt er dus op dat veel mensen speciaal voor Loeki de Leeuw op het reclameblok hebben afgestemd.