Het Amerikaanse bedrijf Nvidia kennen we vooral als producent van grafische kaarten en chipsets voor o.a. moederborden voor AMD- en Intel-processors en voor mobiele apparaten naast grafische chips van de Xbox en de PlayStation 3.

Deep learning AI

Maar Nvidia is ook een ontwikkelaar en zit inmiddels diep vertakt in de wereld van machine learning en AI. En die laatste lijkt vandaag een soort magic en een antwoord te zijn op alles wat mogelijk is of mogelijk gaat worden.

In onderstaande video ga je zien waartoe AI in staat is. Waar wij als mens zouden moeten nadenken hoe we van twee gezichten één nieuw gezicht moeten maken lijkt de AI van Nvidia hier nauwelijks moeite mee te hebben. Het moment waarin het niet meer uitmaakt wanneer je twee gezichten upload en dit blijft herhalen. De AI blijft varianten creëren en leert zelf nieuwe combinaties te bedenken.

Wat je kunt met mensen en hun gezicht, kun je met alles. Mensen, kinderen, dieren, voorwerpen, huizen, auto’s er komt geen einde aan. Maar goed, geloof het of niet, alle gezichten in de video zijn nep. Ze zijn vooraf al gesynthetiseerd door het nieuwe AI-algoritme van Nvidia. Na het maken van fake-profielen op social-media, aangepaste gezichten (met photoshop) en fake-news krijgen we nu dus ook complete fake-personen, onherkenbaar echt en niet vindbaar.