Als je de Huawei Mate 20 Pro gaat ervaren dan zul je net als alle andere gebruikers snel merken dat de accu van het toestel veel langer meegaat dan je gewend bent. Sterker nog, naar mate je het toestel langer in gebruik hebt wordt het uithoudingsvermogen van de accu nog groter. De accu van de Mate 20 Pro heeft met 4200mAh namelijk niet alleen meer capaciteit dat die van zijn meeste concurrenten. Door het AI gestuurde energiebeheer leert de accu op basis van jouw gebruikspatronen die capaciteit optimaal in te zetten.

Groot en toch compact
Huawei is er in geslaagd om de, zeker vergeleken bij zijn concurrenten, compacte Mate 20 Pro te voorzien van een accu met een capaciteit van 4200 mAh. Daarmee is dit toestel de eerste in zijn soort. Tot nu toe leek 4000 mAh een magische grens die smartphones niet konden doorbreken. Veel concurrenten van de Mate 20 Pro moeten het doen met accu’s die 3300 tot 3800 mAh capaciteit leveren. Huawei tikte de grens van 4000 mAh met de voorganger, de Mate 10 Pro, al aan en heeft hem met de Mate 20 Pro dus definitief doorbroken.

Steeds beter dankzij AI
Wanneer je de Mate 20 Pro in gebruik neemt, dan merk je al snel dat de accu het onder normale omstandigheden met gemak twee volle dagen uithoudt voordat hij weer aan opgeladen moet worden. Heb je het toestel al wat langer in gebruik dan ga je merken dat de accu, bij gelijkblijvend gebruik, het steeds langer gaat uithouden en uiteindelijk misschien zelfs op drie volle dagen uitkomt. Die ervaring staat loodrecht op hetgeen de meesten van ons gewend zijn. Accu’s gaan, naarmate het toestel ouder wordt, immers steeds minder lang mee. Wat heeft de accu van de Mate 20 Pro dan wat anderen niet hebben? Het antwoord daarop is kunstmatig intelligent, of AI-energiebeheer. Dankzij deze feature is het toestel in staat om te leren hoe jij hem gebruik en het energiebeheer daarop aan te passen zodat functies die niet vaker gebruikt worden nog meer naar de achtergrond verschuiven, of zelfs helemaal uitgezet worden. Die gebruiken dan nog minder, of geen energie. Energie die gespaard wordt en waardoor het uithoudingsvermogen van de accu, in relatie tot jouw gebruikspatroon, zo goed mogelijk geoptimaliseerd wordt en jij de Mate 20 Pro minder vaak hoeft op te laden.

Huawei-Mate20Pro-Accu