Stel: je zit op de bank en bent op zoek naar nieuwe sneakers. Omdat je geen zin hebt om de drukke winkelstraten in te gaan, besluit je een paar online te bestellen. Maar welke maat moet je hebben? Voor de zekerheid bestel je 2 verschillende maten en dat doe je ook met een ander paar schoenen. De bezorger komt met vier paar schoenen aan de deur en de kans is groot dat je daarvan in ieder geval drie paar terugstuurt. Dat houdt mij (en waarschijnlijk ook veel andere consumenten) tegen om schoenen online te bestellen. Dat dat slimmer moet kunnen, bedachten ze bij startup Wannaby en zo werd de app Wanna Kicks ontwikkeld.

Augmented Reality voor online shopping

Dit is toch een uitvinding waar iedereen die weleens online schoenen bestelt op zit te wachten? De app van Wanna Kicks is nu beschikbaar voor iOs. Als je een mooi paar schoenen ziet, maak je een 3D ontwerp van jouw voet door middel van AR (Augmented Reality). Dat gebeurt gewoon met de camera van je telefoon. Daar kan de app een ‘virtuele laag’ overheen plaatsen, zoals een sneaker. Het is niet de eerste AR-app voor online shopping, maar wel een hele goede én vernieuwende. De app werkt namelijk supersnel en je krijgt een goed en scherp beeld. Je voelt die nieuwe sneakers bijna aan je voeten zitten, kijk maar naar dit filmpje: