Spotify is in gesprek met Gimlet Media, de startup achter populaire podcasts als Crimetown en Reply All. Volgens berichten van verschillende media, waaronder Recode en de Wall Street Journal, is de muziekstreamingsdienst daarover aan het onderhandelen. Een overname zou Spotify helpen met de podcaststrategie en mogelijkheden bieden om op een andere wijze inkomsten te genereren.

Aanbod aan podcasts op Spotify

Op Spotify is al een ruim aanbod aan podcasts beschikbaar en dat blijft groeien, mede omdat het luisteren naar podcasts steeds populairder wordt. In de zomer van 2018 werd de eerste Nederlandse Spotify Original Podcast, De Woordenschat, gelanceerd. Het aanbod aan podcasts op Spotify is inmiddels al behoorlijk groot. Zowel Nederlands- als Engelstalige podcasts zijn te beluisteren.

Spotify pocasts