Waar het vorige week nogal treurig gesteld was met het verdienen van geld, werd de pot deze aflevering flink gespekt en zelfs bijna verdubbeld. Toch waren er ook genoeg verdachte acties en zagen we dat er veel bondjes werden aangegaan. Merel en Sarah sloten zelfs een “side bondje”. Het lijkt erop dat de kandidaten heel onzeker zijn en van elkaar zoveel mogelijk informatie los proberen te krijgen.

Stand van de pot aan het begin van aflevering 5: € 4000,-.

Aflevering 5: ‘Verblindend’

Waar de titel van deze aflevering precies op slaat is nog even gissen, maar verblindend mooie beelden van Colombia zien we in ieder geval voorbijkomen. Aflevering 5 begint met een terugblik op de actie van Niels van vorige week, die zijn opengemaakte joker verwisselde met de geldige joker van Evelien. De kandidaten lijken behoorlijk in de war te zijn hierdoor. We weten nu wel dat zowel Rick Paul als Sarah bij de actie van Niels betrokken waren. Dat zorgt ervoor dat iedereen misschien wel nog wantrouwender wordt.