Achteruitrijden blijft een lastig iets in de auto, en zeker het verlaten van een parkeerhaven die relatief haaks op de weg staat is een crime. Je ziet niks, je weet niet of er iets aan komt en je probeert dan maar heel voorzichtig stukje bij beetje uit te draaien zodat je – hopelijk – niks raakt daarbij. Klinkt herkenbaar? Dat vond men bij Opel ook en daarom is er hard gewerkt om standaard in elke nieuwe auto ook in elk geval een 180-graden camera te zetten. Als je het helemaal spannend wilt maken kun je natuurlijk ook kiezen voor de Advanced Park Assist, maar dat is niet voor alle modellen (en budgetten) beschikbaar.

Veiligheid staat voorop bij het Duitse automerk en de Panoramic Rear View Camera is daar een mooi voorbeeld van. De 180-graden versie laat je letterlijk om de hoek kijken, zodat je nooit hoeft te raden wat er aan komt terwijl je probeert je auto goed de bocht achteruit te laten maken. Zo snel je auto achteruit rijdt krijg je via de rear view camera in beeld wat er aan komt op de weg. Zo weet je altijd of je uit kunt rijden of niet. De camera is in feite een soort fish-eye, die precies zo op de auto is geplaatst dat je kunt zien wat er aan komt terwijl je uitrijdt. Het is vergelijkbaar met de spiegels die je op sommige plekken in Nederland ziet waar het moeilijk te zien is of er iets aan komt, maar dan in je auto.