De 53ste editie van de Super Bowl gaat niet alleen over de New England Patriots, de Los Angeles Rams, Tom Brady en Bill Belicheck, maar ook over de de commerciële competitie tussen merken en reclamebureaus. Het is Pepsi tegen Budweiser en wat hebben de creatieve geesten dit jaar bedacht voor Microsoft en Mercedes-Benz.

Het is de competitie tijdens de reclameblokken waar een spotje van 30 seconden meer dan 5 miljoen dollar kan kosten. Wie maakt de leukste, de beste, de meest originele of spraakmakende. Ook als merk (en reclamebureau) valt er tijdens de Super Bowl heel wat te winnen.

Geruchten over Game of Thrones commercial

Ook al willen we graag compleet zijn, helemaal ben je dat nooit. Zo is er het hardnekkige gerucht dat we tijdens een van de reclameblokken de nieuwe trailer van Game of Thrones waarschijnlijk krijgen te zien. Best bewaarde geheim is verder de Super Bowl commercial van Turkish Airlines. “The Journey” (met onze Sylvia Hoeks – Blade Runner 2049) is geregisseerd door Ridley Scott. De legendarische regisseur (Alien, Blade Runner) is geen onbekende tijdens de Super Bowl. Zo regisseerde hij o.a. de Super Bowl Ad van Apple in 1984.

Het is in ieder geval elk jaar weer geweldig om alle commercials te bekijken. Onze echte favoriet hebben we nog niet echt kunnen kiezen maar Budweiser en Audi scoren weer hoog.

Super Bowl 2019 Halftime Show

Net als alle commercials is ook de Half Time show een van de hoogtepunten tijdens de Super Bowl. De afgelopen jaren stonden o.a. Madonna, Lady Gaga, Katy Perry, Justin Timberlake, Bruno Mars en Beyonce op het podium. Dit jaar verzorgt in De band Maroon 5 het 15 minuten durende optreden tijdens de pauze van de wedstrijd.

turkish_airlines_super_bowl
Snapshot van The Journey (c) Turkish Airlines