Het thema voor #SaferInternetDay dit jaar is ‘Together for a better internet’. Het klinkt misschien een beetje eenvoudig maar dat ‘better internet’ begint steeds moeilijker te worden. Steeds meer internetgebruikers maken zich wel degelijk grote zorgen om hun veiligheid en privacy.

Al jaren steunt Twitter de jaarlijkse ‘Safer Internet Day’ afgekort tot #SaferInternetDay en doet dat nu met de introductie van een speciale emoji om het gesprek over dit onderwerp aan te wakkeren. Verder biedt Twitter tips, tricks en tools die Twitteraars kunnen gebruiken om met elkaar een gezonde en vooral inspirerende online omgeving te creëren. Ook zet Twitter proactief stappen om het platform zo veilig en leuk mogelijk te maken voor alle gebruikers

Twitter toont de wereld wat er allemaal gebeurt in de maatschappij. Om jezelf te kunnen zijn op Twitter, moet je je er wel veilig voelen. Vandaar dat veiligheid een integraal onderdeel is van alles wat Twitter doet op social media.

Twitter_block