Gebruikers van WhatsApp die updaten naar de laatste versie van de app voor iOS hebben een nieuwe instelling staan in het privacy menu. Namelijk de ondersteuning van biometrische authenticatietechnologieën. Gezichtsherkenning en vingerafdrukherkenning zijn per direct toegevoegd aan WhatsApp. iOS gebruikers kunnen nu dus gebruikmaken van de biometrische gegevens van Apple voor een extra beveiligingslaag.

Schermvergrendeling

De nieuwe instelling, genaamd schermvergrendeling, is te vinden onder: Instellingen > Account > Privacy. Daar zal onderaan de nieuwe optie staan. Per device zal daar een van de twee mogelijkheden verschijnen. Bij de iPhone X en XS zal dat gezichtsherkenning zijn, bij eerdere iPhones vingerafdrukherkenning (Touch ID).

Als bijvoorbeeld gezichtsherkenning is ingeschakeld zal zal je dit altijd moeten gebruiken om WhatsApp te ontgrendelen. Je kan nog wel gewoon antwoorden op meldingsberichten en gesprekken opnemen als WhatsApp is vergrendeld. Daarnaast kan je ook instellen hoe snel gezichtsherkenning geactiveerd moet worden. Onmiddellijk, na 1 minuut, na een kwartier of pas na een uur.

Whatsapp-Touch-ID
Touch ID instellen voor WhatsApp.