Disney verkoopt licenties van een aantal films en series aan Netflix en Hulu. Daar gaat het bedrijf dit jaar mee stoppen. Hiermee lopen ze alleen al voor de deal met Netflix zo’n $150 miljoen dollar mis. Maar tegen het einde van dit jaar lanceren ze ook Disney+ en hebben ze een flink aandeel in Hulu nadat de deal met Fox is afgerond.

Eigen streamingdienst

Disney gaat zo’n 150 miljoen dollar aan operationele inkomsten mislopen als het de eigen streamingdienst gaat lanceren en stopt met het verschaffen van licenties aan Netflix en Hulu. Iets dat altijd al het plan is geweest. Want eind 2019 lanceren ze Disney+, een eigen streamingdienst. Op dat platform zal content verschijnen van Star Wars, Marvel en een hele reeks aan Disney klassiekers. Aangevuld met titels van de nog lopende overname van Twenty-First Century Fox.

Hulu en Netflix

Momenteel verkoopt Disney licenties van de eigen films en series aan Netflix en Hulu. Maar daar gaat dus een einde aan komen. Voor Hulu zullen nog wel wat titels behouden blijven omdat Disney na de overname van Fox een aandeel van 60% in handen zal hebben. Maar betreffende de deal met Netflix, daar zal langzaamaan alle content verwijderd gaan worden. En daar zal ook geen nieuwe content meer toegevoegd gaan worden.

Captain-Marvel
Captain Marvel