Unicode Consortium, het bedrijf achter de bekende emoji’s komt dit jaar met een nieuwe reeks aan emoticons. De gepubliceerde lijst met 59 nieuwe emoticons legt meer de nadruk op gelijkheid en emancipatie.

Zo is er aandacht voor handicaps, er zijn nieuwe emoticons met een rolstoel en een mechanische arm. Er is ook aandacht voor mensen die doof zijn. Hierbij is er een emoticon die met twee streepjes en een verwijzing naar het oor aangeeft dat iemand doof of slechthorend is. In de lijst met 59 nieuwe emoticons zijn ook honden omgetoverd tot blinde geleide honden, dit is te zien aan het tuigje wat aan de hond bevestigd zit.

Opvallend op de lijst is de emoticon met het druppeltje bloed, deze emoticon symboliseert de menstruatie van de vrouw. Hierbij spelen ze op de juiste manier in op de emancipatie van de vrouw. The ‘drop of blood’ symboliseert verder ook bloed donatie en/of medicijngebruik.

De hindoe tempel & yoyo

Naast alle ‘assistance’ emoticons is er voor reislustige mensen of gelovigen de Hindoe tempel toegevoegd, het gebedshuis voor gelovige hindoes heeft een warme rode kleur gekregen. De ouderwetse YoYo is ook weer terug, de yoyo hype van jaren geleden komt hierdoor wellicht weer terug. Deze emoticon wordt in twee kleurrijke versies uitgebracht.

Het is nog even wachten tot de emoticons te gebruiken zijn op de smartphone, de nieuwe emoji’s komen dit jaar namelijk op de markt. Het is aan de fabrikanten welke emoji’s zij gaan uitbrengen.

View this post on Instagram

The Unicode Consortium unveiled their final list of 230 new emoji for 2019. The new emoji are another big win for representation, with the introduction of different disabilities, mixed-race couples, and a gender neutral set. Which is your fav? Sample images courtesy of @Emojipedia, hit the link in our bio to read their full report

A post shared by TNW (@thenextweb) on