Wellicht is ’technisch vooruitstrevend’ niet meteen het eerste dat in je hoofd springt als je ‘Opel’ hoort. Dan zit je er echter wel naast, want het Duitse bedrijf is hard aan de weg aan het timmeren om hun auto’s van de meest vooruitstrevende snufjes te voorzien die je rijervaring een stuk prettiger maken. We zetten ze even voor je op een rij, te beginnen met een belangrijke spil in de Driver Assistance-ervaring: de Opel Eye.

Opel Eye

De Opel Eye is de centrale camera aan de voorzijde van de auto, die in combinatie met een heel aantal sensoren allerlei dingen mogelijk maakt. Zo zorgt het voor het Lane Keep Assist-systeem, dat je eerst waarschuwt als je uit je rijbaan dreigt te gaan en zelfs bijstuurt als je zelf geen actie onderneemt. Daarnaast kan het verkeersborden herkennen en die in je dashboard laten zien, zodat je altijd weet waar je aan toe bent qua maximum snelheid en andere verkeersregels.

Dat is echter niet alles. De Opel Eye houdt ook in de gaten of er niet toevallig een voetganger op de rijbaan komt en remt zo nodig als er een botsing van zou kunnen komen. Ook auto’s voor je worden in de gaten gehouden: als er iemand plotseling stopt zorgt het supersnelle reactievermogen van de Opel Eye (1/30e van een seconde) er voor dat een botsing wordt voorkomen, zelfs als je als bestuurder niet snel genoeg kunt reageren. En als je gewoon rustig wilt rijden kan het ook helpen met de Adaptive Cruise Control.