In deze eSport-competitie wordt de Tennis World Tour gespeeld om de tennisgamingkampioen van dit jaar te kronen. De kwalificatierondes vinden in februari plaats in tien verschillende landen. De nationale kampioenen die hieruit voortvloeien mogen deelnemen aan de internationale finale, die wordt gespeeld tijdens het Roland Garros-toernooi.

Wereldwijde kwalificatierondes

Dit jaar is het toernooi nog groter dan de eerste keer! Duitsland en de Verenigde Staten sluiten zich aan bij de acht landen uit de line-up van vorig jaar: Frankrijk, India, Brazilië, Groot-Brittannië, België, Italië en Spanje. Voor deze tweede editie zijn nieuwe samenwerkingen aangegaan met de tenniswereld door bepaalde nationale finales te organiseren tijdens echte tennistoernooien, zoals de Internazionali BNL di Roma en de Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes de Lyon. Hoofdsponnsor BNP Paribas zal ook nationale finales organiseren in zijn gebouwen te Shanghai, Bombay, Frankfurt en Londen.

Nationale kwalificatierondes op Playstation 4

De nationale kwalificatierondes worden gespeeld in de online-modus van Tennis World Tour op PlayStation 4, om de competitie voor zoveel mogelijk spelers toegankelijk te maken. De acht beste spelers in de kwalificatieronde van elk land, komen persoonlijk bij elkaar om de finale van de kwalificatieronde van dat land te spelen. De winnaars van deze nationale finales worden uitgenodigd om hun land te vertegenwoordigen tijdens de grote finale, waarin wordt bepaald wie zich kampioen mag noemen van 2019.

Daarnaast worden twee speciale toernooien georganiseerd. Het eerste toernooi is gereserveerd voor geregistreerde leden van de Franse Tennisfederatie, het tweede is een online-toernooi voor leden van het ‘We Are Tennis by BNP Paribas-platform”. Dit toernooi wordt gehouden tijdens de eerste week van Roland Garros en bepaalt wie de laatste plaats in de finale mag bezetten.