Mitsubishi zal tijdens de 89e Autosalon van Genève de flink vernieuwde ASX presenteren. Deze compacte SUV, ook wel RVR of Outlander Sport genoemd, beleeft daar zijn wereldpremière.

Mitsubishi ASX

Sinds de lancering van de Mitsubishi ASX in 2009 zijn er al ruim 1,3 miljoen exemplaren verkocht in 90 landen wereldwijd. De grootste markten zijn Noord-Amerika, Europa, Australië en China. De ASX is momenteel het derde bestverkopende model van MMC (Mitsubishi Motor Corporation).

Het exterieur heeft nu een volledige transformatie ondergaan onder de designfilosofie ‘robust & ingenious’, een uiting van de wereldwijde slogan ‘Drive your Ambition’.

Compacte SUV

De Mitsubishi ASX is een compacte SUV, gemaakt voor de stad. Zijn veelzijdigheid maakt hem geschikt voor uiteenlopende activiteiten, van dagelijks gebruik tot het op zoek gaan naar avontuur. Hij is compact, een lichtgewicht en bevat de kenmerkende overzichtelijkheid van een SUV, dat maakt het tot een eenvoudig te manoeuvreren auto.

Voor de Europese markt wordt de vernieuwde ASX geproduceerd met de 2,0-liter MIVEC benzinemotor, in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of INVECS-III CVT met zestraps Sport-modus, en met twee- of vierwielaandrijving.

Ook biedt de ASX extra zekerheid en veiligheid, onder meer dankzij de geavanceerde impact-absorberende RISE-carrosserie en het automatische remsysteem Forward Collision Mitigation (FCM).

Mitsubishi-ASX-shot