Laten we eerst even roepen dat als je de Bodyguard niet hebt gezien op Netflix je nu beter dit artikel kunt wegklikken. Spoileralert dus. De zesdelige serie de Bodyguard was afgelopen jaar een van de meest bekeken series. In de serie zien we oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) een terreuraanslag in een trein verijdelen. Door zijn heldendaad krijgt hij de kans om de ‘Bodyguard’ te worden van Julia Montague (Keeley Hawes) de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Wie de serie heeft gezien weet hoe het verder gaat. Julia en David krijgen een relatie wat de serie een extra laag spanning geeft.

Is Julia eigenlijk wel dood?

Nadat de liefde opbloeit maar ook leidt tot nieuwe spanningen gaat het met Julia mis aan het einde van aflevering 3 van de Bodyguard. Als Julia een speech geeft op een Universiteit gaat er een bom af onder het podium. Julia raakt zwaar gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een korte ziekenhuisopname wordt Julia echter dood verklaard. Ok, maar is Julia eigenlijk wel dood? Liefhebbers van series, kenners dus, hebben inmiddels wel geleerd dat als er geen lichaam is, je gerust kunt twijfelen.

Toen de serie live werd uitgezonden en je een week moest wachten op de volgende aflevering leverde dat discussies op tijdens ochtendshows en leidde het zelfs tot debatten tussen echte politici. Fans van de serie bedachten toen al complottheorieën en werd op het internet gezocht naar aanknopingspunten voor de theorie dat Julia in het geheim ergens nog in leven is.

Bodyguard seizoen 2

Als de serie eenmaal is afgelopen stopt ook de discussie over de dood van Julia Montague en werden fans in het ongewisse gelaten of er een tweede seizoen gaat komen. Maar een paar maanden later vertelt Richard Madden aan een magazine dat een tweede seizoen “absoluut een mogelijkheid is” en dat hij schrijver van de serie Jed Mercurio binnenkort gaat ontmoeten. Mercurio werkt zelf hard mee aan het mysterie rond Julia zeker na een bericht op Twitter.