Discovery Benelux lanceert vandaag in Nederland Dplay, een eigen nieuwe premium streaming video on demand service. Dplay gaat live programma’s van onder andere Discovery, TLC en Investigation Discovery aanbieden. De service biedt kijkers de mogelijkheid programma’s vooruit te kunnen kijken, maar ook tot zeven dagen terug te kunnen kijken. Dplay heeft een app voor mobiel en tablet (iOS en Android) en is beschikbaar als desktopversie en te streamen naar televisie via Airplay of Chromecast.

Overload van aanbieders

Als TV-kijker wordt het wel steeds lastiger te kiezen uit het grote aanbod van betaalde streaming on demand services. De successen van Netflix en HBO leiden er inmiddels toe dat heel veel programma-aanbieders hun geluk (en geld) zoeken in het aanbieden van (betaalde) premium streaming video. Bijna wekelijks komen er nieuwe (en bestaande) aanbieders bij. De vraag is of er voor al die aanbieders voldoende ruimte is. Want wie zit er te wachten op straks 10-tallen betaalzenders. Een argument is wel dat je met al die aanbieders je eigen voorkeuren kunt managen. Discovery behoort ook tot mijn persoonlijke favorieten maar of dat wil zeggen dat ik ook hier een abonnement op ga nemen is niet vanzelfsprekend.

De kracht van Discovery is wel hun kwalitatieve aanbod van documentaires en series. Dan zou voor DPlay een sterk argument kunnen zijn voor potentiële abonnees. Het is aan zender om de kijker te overtuigen dat naast de reguliere uitzendingen de extra’s zo boeiend zijn dat zij ook een betaald abonnement gaan afsluiten.

Dplay_Discovery_tablet