De wereld van Video on Demand diensten blijft flink groeien. Netflix voert de lijst van populaire diensten aan. Apple en Disney komen dit jaar met een eigen dienst. En in Nederland hebben we natuurlijk al Videoland en sinds deze week is ook Discovery’s Dplay beschikbaar. Een dienst die in Nederland nog wat minder populair is, timmert ook hard aan de weg: Amazon Prime Video. Er komen steeds meer Prime Original series beschikbaar.

Nieuwe Prime Original series

Ze hebben natuurlijk al een aardig aanbid van eigen Original series als The Grand Tour, American Gods, Lorena, The Marvelous Mrs. Maisel, Homecoming, Tom Clancy’s Jack Ryan, The Tick, All or Nothing: Manchester City, Bosch, Forever, Goliath en The Looming Tower. Daar blijven maandelijks nieuwe series aan toegevoegd worden. Het groeiende aanbod originals zorgt er voor dat het steeds meer een dienst aan het worden is om rekening mee te houden. En misschien zelfs wel om een abonnement op te nemen.

Amazon kondigt nu dan ook twee premières aan van Prime Original series voor dit voorjaar. Vanaf vrijdag 29 maart start de nieuwe coming of age thrillerserie Hanna. En vanaf vrijdag 31 mei start de langverwachte verfilming van fantasy-klassieker Good Omens exclusief bij Prime Video.

Hanna

De serie Hanna draait om Hanna (Esme Creed-Miles) die is opgegroeid in de afgelegen bossen van Oost-Europa en haar hele jeugd heeft getraind om zichzelf en haar vader Erik Heller (Joel Kinnaman) te beschermen tegen iedereen die het op hen gemunt heeft. Haar survival skills worden uiteindelijk getest wanneer zij en haar vader door CIA agent Marissa Wiegler (Mireille Enos) en haar team van elkaar gescheiden worden.

Op een gevaarlijk avontuur door Europa moet Hanna de CIA agenten ontwijken die het op haar gemunt hebben en heeft ze maar één doel: haar vader terugvinden. Hanna’s geïsoleerde jeugd brengt beangstigende psychische en emotionele uitdagen met zich mee wanneer ze wordt geconfronteerd met een nog diepere samenzwering; een waarbij niet alleen haar eigen, maar ook haar vaders leven op het spel staat.