Nissan is een van de belangrijkste en toonaangevende merken als het aankomt op elektrische voertuigen. The magic is natuurlijk de Nissan Leaf, al jaar op jaar een van de meest succesvolle elektrische auto’s ter wereld. De Nissan Leaf kwam in maart 2011 met een accu van 24 kWh in Nederland op de markt. De range lag ergens tussen de 100 en 140 km en veel laadpunten waren er nog niet.

Nu ruim 8 jaar later zijn er al heel wat Nissan Leaf batterijen teruggenomen. Nissan gelooft heilig in een tweede leven van deze EV-batterijen en doet er alles aan om toepassingen te bedenken waarin dit mogelijk is. Zo heeft de Amsterdam Arena een deal met Nissan en Eaton waarbij xStorage (gebruikte EV-batterijen) worden ingezet als extra buffer zodat bij een (tijdelijke) stroomuitval de lichten van het stadion nooit uit gaan!

Nissan Energy ROAM-powerpack

Nissan Energy komt nu met een Nissan Energy ROAM-powerpack, hetgeen is ontwikkeld in samenwerking met OPUS Campers. Nissan x OPUS-concept is een slim kampeerconcept dat tweedehands Nissan-accu’s voor elektrische voertuigen nu gebruikt voor outdoor en kampeer activiteiten.

Nissan x OPUS-concept

Het Nissan x OPUS-concept integreert de onlangs onthulde Nissan Energy ROAM, een draagbaar, alles-in-één, weersbestendig powerpack dat gebruik maakt van Nissan’s EV-batterijtechnologie voor handige, emissievrije en groene stroom voor onderweg.

Met een opslagcapaciteit van 700 Wh en een vermogen van 1 kW worden de lithium-ioncellen van de ROAM hersteld van de eerste generatie elektrische voertuigen van Nissan, waardoor de batterijen een duurzame tweede levensduur hebben.

Nissan_AirOPUS_066-source