Maandag 25 februari start hét jaarlijkse event voor de telecom business. Providers, smartphone fabrikanten, app-ontwikkelaars, netwerk leveranciers en iedereen die zichzelf belangrijk genoeg vindt verzamelen zich een week in Barcelona voor het Mobile World Congress. Daar worden de nieuwste toestellen, ontwikkelingen en telecomtrends aan de wereld getoond.

Jarenlang stond de dag voor aanvang van het MWC in het teken van de grote en kleinere toestel fabrikanten die daar hun nieuwste (smart)phones presenteerden. De afgelopen jaren hinken vooral de twee grote merken op twee gedachten. Soms presenteren Samsung en Huawei hun nieuwste vlaggenschepen rondom het MWC en soms doen ze dat op een eigen moment, vlak voor of na ‘Barcelona’.

Dit jaar onthult Samsung de nieuwste Galaxy S10 serie vier dagen voor aanvang van het MWC en heeft Huawei ervoor gekozen om de P30 ook niet in Barcelona te onthullen maar een maand later, 26 maart, in Parijs. Dat wil niet zeggen dat de Chinese nummer twee van de wereld in Barcelona geen toestelnieuws heeft. Daags voor de aanvang van het MWC, op de traditionele persdag, presenteert Huawei daar namelijk iets opvouwbaars. Dat is althans wat we af kunnen leiden uit de teaser die de fabrikant enkele weken geleden online zette.

Huawei-Foldable-MWC-Teaser