Samsung lanceert vandaag de nieuwe Samsung Galaxy S10. Toepasselijk want het is ook de tiende Samsung Galaxy in 10 jaar. En bij een feestje hoort een feestelijk toestel. Of de Galaxy S10 echt de knaller gaat worden is aan de consument. Zeker is dat het natuurlijk ook nu de beste Galaxy is, die ooit is gemaakt. Maar dat is eigenlijk ieder jaar al zo. We kunnen er kort over zijn, de Samsung Galaxy S10 is inderdaad de best Galaxy ooit. Die moeten we wel wat nuanceren want de nieuwe Galaxy komt in 3 verschillende uitvoeringen met bijbehorende specificaties.

Deze verschillen zitten hem met name in de afmetingen, oplaadtijd van de batterij, interne geheugen en camera. Verder zijn de toestellen op de meeste punten gelijk. De nieuwe S10 en S10+ zijn te ontgrendelen met de nieuwe Ultrasonic fingerprint recognition die speciaal is ontwikkelt voor meerdere weertypes (vochtig weer of warm en koud weer). De S10e ontgrendel je aan de zijkant met de Electrostatic Side Fingerprint. Ook nieuw is Wireless PowerShare op de Galaxy S10. Daarmee is het mogelijk Qi-gecertificeerde apparaten op te laden als je Galaxy S10 aan de lader ligt. Een tweede lader voor onderweg is daarmee net langer nodig.

Het einde van de ‘notch’

De grootste designaanpassing is die van de selfie camera, nu een rond gat aan de rechterkant van de camera onder het glas. Dat betekent het einde van de ‘notch’, het bestaande blokje met camera in het midden van toestel. De randen van de Galaxy zijn nog verder terug gebracht wat wil zeggen dat je nu zo’n 93% scherm hebt aan de voorzijde. Hierdoor zien alle modellen er compact uit en zo voelen ze ook aan.

Samsung_Galaxy_S10_selfie_Camera
Het einde van de ‘notch’ voor de selfie camera