Les krijgen van een robot klinkt als iets voor de toekomst maar onlangs heeft het bedrijf Jemax Robotics de laatste testen afgerond op verschillende basisscholen met de schrijfrobot Sqriba. De robot bleek een uitermate geschikt hulpmiddel voor het aanleren of verbeteren van schrijfvaardigheid. Door deze resultaten en de snelle adoptie van de robot in het klaslokaal is de Sqriba nu algemeen verkrijgbaar.

Sqriba de schrijfrobot

De Sqriba is een schrijfrobot, speciaal ontwikkeld in Nederland om kinderen goed te leren schrijven. Daarnaast kan het de kwaliteit van een matig of onleesbaar handschrift verbeteren. Een robot zoals de Sqriba is samengesteld uit innovaties vanuit verschillende vakgebieden zoals Informatie technologie, elektronica, werktuigbouwkunde en mechatronica.

De schrijfrobot bestaat uit een pen die door een robot aangestuurd wordt. Door het letterspoor te volgen op het scherm en de beweging van de sturende pen te voelen, worden letters aangeleerd of geperfectioneerd.

Kinderen oefenen op deze manier de start- en eindpositie, de vormen en overgangen van het verbonden schrift of blokletters. Daarnaast kan de schrijfsnelheid en grootte ingesteld worden op ieders niveau.

sqriba_schrijfrobot_pen
Een nieuwe innovatieve manier om te leren schrijven