Cupra viert het eenjarige bestaan met de onthulling van de Formentor, een concept car die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV. Begin maart zal de Formentor zijn debuut maken op de Autosalon van Genève.

Toekomst van Cupra

De Formentor toont een glimp op de toekomst van Cupra. Dit studiemodel valt op door zijn design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. Het is een krachtige plug-in hybride die de voordelen van een sportwagen met die van een SUV combineert. Een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment flink aan het groeien is.

De Cupra Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit te benadrukken. Dit komt tevens tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. De twee kleuren van de carrosserie maken het silhouet van de Formentor visueel lichter, maar doen eveneens denken aan de kleurcombinaties van robuuste terreinwagens. In tegenstelling tot een traditionele SUV oogt de Cupra niet grof, maar juist hoogkwalitatief. Een gevoel dat wordt versterkt door het bijzondere ontwerp van de achterlichten en de matblauwe kleur van de Formentor.

Cupra-formentor-a-unique-concept-car