Het Mobile World Congress, dit jaar definitief afgekort tot MWC2019, gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X als eerste vouwbare smartphones werden geïntroduceerd. Er zijn nog wel een paar alternatieven maar de dans wordt toch geleid door deze Aziatische giganten die aan aandacht niet te klagen hebben, want de gehele wereldpers is er inmiddels opgedoken. Tot zover de actualiteit. In Hal 1 van de Fira in Barcelona, de locatie van het MWC2019, staat een nog onbekende smartphone fabrikant Nubia, een bedrijf dat onderdeel is van de Chinese telefoonmaker ZTE.

Verlegen zonder veel herrie staat hier nog een een bijzondere innovatie, de Nubia Alpha, een wearable phone die zich om de pols van een gebruiker wikkelt, en is te vergelijken met een smartwatch. En op een paar meter afstand van deze wearable phone staat ook een nieuwe Nubia smartphone met twee schermen. Niet inklapbaar of uitvouwbaar maar omkeerbaar. De smartphone-markt lijkt te ontwaken maar of al deze nieuwe devices een succes gaan worden, dat is een ander verhaal.

Nubia_alpha_gold_display
Nubia wearable phone in het goud