Oral-B lanceert op het Mobile World Congress de nieuwe artificial intelligence elektrische tandenborstel. Een artificial intelligence tandenborstel? Het past geheel in de toekomstvisie van Oral-B die ze hier in Barcelona hebben gepresenteerd. De tandenborstel maakt gebruik van de kunstmatige intelligentie en onthoudt exact waar mensen daadwerkelijk poetsen in hun mond. Het merk weet dat ieders poetsstijl uniek is. Het heeft geleerd van duizenden verschillende manieren van poetsen.

Dankzij de Artificial Intelligence technologie kent de tandenborstel zijn of haar gebruikers waardoor hij dus individueel helpt bij het verbeteren van mondhygiëne. Zo is de tandenborstel in staat om persoonlijke feedback te geven en geeft hij advies op de onderdelen waar extra aandacht nodig is. Dit stimuleert een betere mondhygiëne. Men poetst gemiddeld tussen de 30 en 60 seconden. De perceptie is echter dat wij denken dat we wel twee minuten poetsen. Dankzij de app heeft Oral-B de gemiddelde poetstijd verhoogt naar 2 min en 22 seconden. Dit is dus langer dan de tandarts ons aanbeveelt.

Langer en gezonder leven

Door de inzet van intelligente tools voor mondhygiëne & gezondheidsmanagement is Oral-B ervan overtuigd dat dit zal leiden tot een langer en gezonder leven. De mond is de poort naar gezondheid. Het zelf monitoren van je gezondheid als dagelijkse routine is van groot belang als het gaat om preventie. Het klinkt misschien nog ver weg maar denk er even over na dat je tandenborstel je alles kan vertellen over je persoonlijke gezondheid. De connected tandenborstel is in staat om deze persoonlijke informatie vervolgens te delen met je tandarts of mondhygiënist met als doel om je gezondheid te verbeteren.

Oral-B GENIUS X met Artificial Intelligence

Oral-B innoveert continu om haar visie te bereiken. Dit jaar heeft het merk met de lancering van de nieuwe Oral-B GENIUS X met Artificial Intelligence opnieuw een stap gemaakt in de ontwikkeling van intelligente tandheelkundige apparaten. Het is Oral-B’s meest geavanceerde tandenborstel tot nu toe.

De AI technologie onthoudt waar mensen daadwerkelijk poetsen in hun mond en biedt persoonlijke feedback aan op de onderdelen waar extra aandacht nodig is, voor een betere mondhygiëne. Het is overigens van belang om iedereen van jong tot oud te coachen en te motiveren. De Oral-B app, inclusief de Oral-B Funzone en de Disney Magic-Timer app kunnen hierbij helpen. GENIUS X met AI techniek werk moeiteloos, zonder dat je jouw poetsstijl hoeft aan te passen. De techniek werkt op de achtergrond.

Oral_B_AI
Oral-B AI inmiddels ook een prijswinnaar