Op maandag 4 maart 2019 opent het langverwachte Virtual Park, het grootste virtual reality-park (VR) in Europa, zijn deuren voor het grote publiek in Moeskroen (België).

Het park brengt zowel de grote klassiekers als de laatste nieuwigheden. En heeft een oppervlakte van zo’n 4.000 m2 waar verschillende virtual of augmented reality-games en -activiteiten te beleven zijn.

360°- en multisensorische belevenis

Een volledige onderdompeling in een virtuele wereld vol avontuur en ontdekkingen. Virtual Park is dé plek bij uitstek om tal van momenten boordevol emoties te beleven, met het gezin of met vrienden, alleen of onder begeleiding.

Vernieuwende, speelse, rustige of meer extreme en leerrijke belevenissen; er is voor elk wat wils, ongeacht de leeftijd! Virtual Park is opgedeeld in vier verschillende zones: een welpjeszone voor de allerkleinsten (3+) en aparte zones voor 6+, voor 9+ en voor 12+ tot volwassenen.

Virtual reality voor iedereen!

Het aantal gamers dat zich aangetrokken voelt tot VR en AR blijft groeien. Het blijft alleen een feit dat de meeste headsets nog steeds zeer duur zijn en dat de prestaties beperkt. De meest veeleisende consumenten trekken dus naar de gespecialiseerde parken om hun passie in optimale omstandigheden te kunnen beleven.

Virtual Park in enkele cijfers…

Virtual Park zal 6 dagen op 7 en 8 uur per dag open zijn, wat neerkomt op meer dan 300 dagen per jaar. Met een oppervlakte van 4.000 m² en haar 6 attracties kan het park tot 300 bezoekers gelijktijdig ontvangen voor een selectie unieke hightechactiviteiten. Gemiddeld geniet elke speler van ongeveer 2 tot 6 uur speelplezier, afhankelijk van de door hem/haar gekozen formule.

Het park is uitgerust met 100 % wireless spitstechnologie en evolueert mee met de nieuwste technologieën. Met behulp van headsets, backpacks en sensoren zullen gamers live aan de slag kunnen in de verschillende werelden van de games, alleen of met verschillende spelers. Voor haar content werkt het park samen met smartVR studio.

Je hebt minstens een dag nodig om het plezier én alle kleine details van virtual en augmented reality te ontdekken. Virtual Park biedt dan ook voor het eerst een dagtarief aan zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van hun VR-ervaring.

vp
V-Race waarbij Tron de inspiratiebron was.