Volkswagen stelt de Modular Electric Toolkit (MEB), het nieuwe platform dat is ontwikkeld voor volledig elektrische modellen, ook ter beschikking aan andere fabrikanten. De schaalvoordelen die dit met zich meebrengt, zorgen ervoor dat individuele mobiliteit ook in de toekomst bereikbaar blijft. Momenteel streeft Volkswagen naar een eerste golf van circa 15 miljoen volledig elektrisch aangedreven voertuigen op basis van het MEB-platform.

e.GO Mobile AG uit Aken (D) is de eerste externe partner die op basis van Volkswagen’s MEB-platform auto’s gaat produceren. Er staat al een concreet project op de planning. Op de het Autosalon van Genève laat Volkswagen met de ID. Buggy zien hoe veelzijdig het MEB-platform is. Het platform is ook geschikt om auto’s in een kleine oplage te produceren

woestijnbuggy_Volkswagen
De ID. woestijnbuggy van Volkswagen