GOG, het bekende distributieplatform, gaat een aantal oudere games toevoegen aan de al bestaande selectie. Ze zijn vrij onverwachts een samenwerking aangegaan met Blizzard voor het opnieuw uitbrengen van een aantal klassieke games.

Om te beginnen is Diablo nu voor het eerst digitaal beschikbaar via GOG. De game verscheen voor het eerst in 1996 en was al die tijd enkel fysiek verkrijgbaar. Daar komt nu na 23 jaar dus verandering in. Je krijgt toegang tot 2 versies als je game nu aanschaft. De eerste is zo goed als hetzelfde als de 1996 versie. Maar er is ook een aangepaste versie, compatible met Windows 10 en voorzien van een aantal bugfixes.

Er gaan uiteraard nog meer Blizzard games volgen. Warcraft: Orcs & Humans en opvolger Warcraft 2 zullen eveneens op GOG verschijnen. Meer details hierover komen binnenkort beschikbaar.

Voor nu kan je in ieder geval Diablo bemachtigen voor € 8,89 op GOG.com. Niet bekend met Diablo, check dan even onderstaande trailer. Vergeet hierbij niet dat de game is uitgebracht op 31 december, 1996.