Speciaal voor het Rembrandtjaar is er een app ontwikkeld waarbij je met je smartphone letterlijk het schilderij: De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp (uit 1632) binnenstapt en zo kunt meekijken over de schouder van één van de belangrijkste schilders van Nederland, Rembrandt.

Augmented Reality zonder bril

Iedereen met een Apple- of Android-device heeft inmiddels Augmented Reality tot hun beschikking. Deze techniek maakt het mogelijk om door middel van de camera de wereld te verrijken met virtuele holografische projecties. Zo werd er voor Rembrandt Reality een virtuele ‘portal’ ontworpen. Door deze portal in de fysieke wereld te plaatsen kun je met je device echt een andere wereld binnenlopen. Via de camera van je smartphone kijktje naar een virtuele wereld. Anders dan bij Virtual Reality hoef dus geen VR-bril op te zetten.

anatomische_les_Rembrandt_app