Undercover is de eerste Netflix Original die in Nederland is opgenomen. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Brabant en gaat over drugscriminaliteit. Een van de grootste ecstasy producenten ter wereld, Ferry Bouwman, heeft het goed voor elkaar. Hij woont ergens aan de Nederlands-Belgische grens. Maar er gaan wat dingen veranderen wanneer twee undercoveragenten zich op zijn territorium begeven, in een poging het leven van Bouwman, via zijn vrouw, te infiltreren en zijn netwerk te sluiten. In de korte eerste teaser zien we dat Bouwman geweld in ieder geval niet schuwt.

Undercover op Netflix

Ferry Bouwman, ook wel gezien als de Pablo Escobar van het zuiden, wordt gespeeld door Frank Lammers. Vanaf 3 mei is Undercover op Netflix in Nederland te zien. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen die dan allemaal tegelijk beschikbaar komen. De opnames voor het tweede seizoen zullen binnenkort van start gaan.

Productie en cast

Undercover is geproduceerd door Jan Theys (Salamander), schrijver en showrunner Nico Moolenaar (Vermist) en geregisseerd door Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D’amour). Met verder hoofdrollen voor Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride Flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Tom Waes (Nieuw Texas, Tegen de sterren op), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil! Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf & The Paradise Suite), Tim Haars (New Kids Turbo, Fake), Kevin Janssens (The Ardennes, Vermist) and Huub Smit (New Kids, Riphagen & Bro’s Before Ho’s).