Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona toonde Sony haar nieuwe visie op de Xperia smartphones. Onder het motto, lang, langer, langst werden de Xperia 1, 10 en Xperia 10 Plus gepresenteerd. Smartphones die allemaal beschikken over een beeldscherm met een 21:9 beeldverhouding, vergelijkbaar met de beeldverhouding van een bioscoopscherm. Een voordeel van een beeldscherm met een dergelijke verhouding is natuurlijk dat het zorgt voor een betere entertainment ervaring, en daarnaast is het ook ideaal om 2 apps tegelijkertijd naast elkaar te gebruiken.

De Xperia 10 en 10 Plus beschikken over een slank randloos design met 21:9 Ultimate Wide Full HD+ scherm. En hebben een multi-window User Interface gecombineerd met een 6.0” inch scherm van de Xperia 10 bij KPN en het 6.5” inch scherm van de 10 Plus.

De Xperia 1 is het paradepaardje met een 21:9 CinemaWide™ 6.5” 4K HDR OLED scherm. Deze biedt hetzelfde cinematografische aspect ratio en kleurenpalet waarin de films gemaakt zijn.

Films en series kijken in 21:9

Het moge duidelijk zijn dat het mobiel consumeren van content de afgelopen jaren een enorme sprong heeft gemaakt. Alles wat jij thuis op televisie ziet kan je evengoed op je mobiel kijken. Van YouTube, tot Netflix en Film1. En omdat het mobiel gebruik nog altijd blijft toenemen, zeker onder jongeren, is het een logische stap van Sony om ook het scherm op dit gebruik aan te passen. Met een 21:9 beeldverhouding zie jij voortaan al je favoriete films, series, video’s of andere live-uitzendingen op een zo goed mogelijke manier. In sommige gevallen zelfs op de manier zoals het is bedoeld door de regisseur tijdens de opnames van een film.

sony-21-9
21:9 op je smartphone.