Jubileumeditie Pinkpop

Op 8, 9 en 10 juni vindt de 50ste editie plaats van het iconische festival. Gisteren werd tijdens de jaarlijkse persconferentie in Paradiso de complete line-up onthuld. The Golden Earring is een van de bands die een optreden zullen geven en dat is bijzonder, want zij waren er tijdens de eerste editie ook al bij. Anouk is de artiest die de meeste optredens op Pinkpop op haar naam heeft staan. Zij maakt voor de zevende keer haar opwachting.

Opvallend is dat er door fans en diverse media geklaagd wordt dat het juist tijdens deze editie jammer is dat een grote headliner mist. Pinkpop weet altijd indruk te maken met het trekken van grote namen, zoals de Rolling Stones.

Line-up Pinkpop 2019

De volledige line-up werd op feestelijke wijze onthuld en, ondanks dat kenners het jammer vinden dat er geen grote headliner staat, er staan behoorlijk wat grote namen op het festival dit jaar. Op de komst van Fleetwood Mac verheugen veel fans zich in ieder geval. De band, die voornamelijk hits scoorde in de jaren ’60 en ’70, treedt maar weinig op in Europa. Een andere grote naam is Jamiroquai, die vooral in de jaren negentig grote hits heeft gescoord. Ook The Cure, Mumford & Sons, Elbow, George Ezra, Lenny Kravitz en Bastille zullen op het podium verschijnen.

Artiesten van Nederlandse bodem die hun opwachting maken op Pinkpop zijn onder andere Armin van Buuren, Anouk, The Golden Earring, Rowwen Hèze, Kraantje Pappie en Davina Michelle.