Tijdens de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco heeft Google een nieuwe cloud gaming dienst, genaamd Stadia, aangekondigd.

Google CEO Sundar Pichai introduceerde de dienst gisteren tijdens een speciale keynote. Hij omschrijft het als een platform voor iedereen. Google heeft de ambitie om games te streamen naar verschillende apparaten. Met Stadia kan je games streamen van de cloud naar de Chrome browser, Chromecast en de Google Pixel smartphones. De lancering zal dit jaar nog plaatsvinden in ondermeer de VS, Canada, VK en Europa.

Project Stream

Google is de afgelopen periode de dienst aan het testen geweest onder de naam Project Stream. Chrome gebruikers konden daarmee games in hun browser streamen. Assassin’s Creed Odyssey was de enige game die ze publiekelijk getest hebben.

Uiteraard komen er veel meer games beschikbaar. Google demonstreerde zelfs een nieuwe functie in YouTube waarbij je naar een clip kijkt van een game, en als het wat voor je is klik je op “play now” om gelijk de game te gaan streamen. Het downloaden of installeren van games is hiermee dus verleden tijd. Bij de lancering zijn games te streamen op laptops, desktops, televisies, tablets, en smartphones.