Netflix komt met steeds meer eigen materiaal en daar zitten heel mooie, bijzondere en schokkende documentaires tussen. Ben je even klaar met het kijken naar een serie? Het aanbod aan docu’s is enorm en er verschijnen regelmatig nieuwe op de streamingsdienst.

Wij geven je 5 tips voor documentaires uit het aanbod dat in 2019 op Netflix is gekomen. Natuurlijk vertellen we ook waarom je deze op je ‘to watch’ lijstje moet zetten.

1. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Deze Netflix original bestaat uit 4 afleveringen en vertellen het verhaal van seriemoordenaar Ted Bundy. De documentairereeks geeft een heldere opsomming van feiten en gebeurtenissen van zijn geboorte tot executie in 1989. Ook zijn opzienbarende ontsnappingen en rechtszaak komen voorbij. Toen Bundy in de dodencel zat, sprak hij meerdere keren met journalisten en dit materiaal komt ook terug in de documentaire. Vlak voordat hij geëxecuteerd werd bekende Bundy meer dan 20 moorden. Het totaal aantal door hem vermoorde personen is officieel niet bekend, maar ligt waarschijnlijk veel hoger dan 20. Experts schatten dat aantal zelfs op rond de 100. De documentaire krijgt een 7.9 op IMDb en is wat ons betreft de moeite van het kijken zeker waard.