Apple kondigde vandaag Apple Arcade aan, een betaalde gamingservice met meer dan 100 nieuwe games, waaronder originele titels van bekende ontwikkelaars als Hironobu Sakaguchi, Ken Wong, Will Wright en nog tientallen anderen. De games worden ontwikkeld voor iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Games in Apple Arcade

De games in Apple Arcade zijn zonder uitzondering van hoog niveau en worden geselecteerd op basis van originaliteit, kwaliteit, creativiteit, fun-factor en het feit dat ze voor spelers van alle leeftijden aantrekkelijk zijn. In Apple Arcade kunnen klanten alle games uit de zorgvuldig samengestelde collectie zo lang spelen als ze willen. Zonder reclame, zonder extra aankopen en zonder zorgen om hun privacy.

De App Store is een van de meest veelzijdige gameplatformen ter wereld, met meer dan 300.000 gratis en betaalde games. De gratis games worden gefinancierd door middel van reclame of in-app aankopen, en worden wereldwijd door honderden miljoenen spelers gespeeld. Betaalde games worden vaak goed beoordeeld, zowel door critici als de mensen die ze spelen. Ze zijn echter niet zo populair als gratis games, en daarom bereiken zelfs de beste betaalde games maar een klein publiek.