De Air Max van Nike is nog altijd onverminderd populair in de gehele wereld. En Nederland blijkt de allergrootste Air Max Fan. Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft namelijk wel een paar van deze legendarische sneakers in zijn of haar bezit.

Nike Air Max Day

Vandaag met Nike Air Max Day vieren we dan ook de geboorte van de eerste Nike Air Max sneaker op 26 maart 1987, de Nike Air Max 1 werd op deze dag gelanceerd. Opvallend is dat nergens ter wereld deze sneaker zo populair is als bij ons in Nederland. Al jaren is Nederland dé Nike Air Max hoofdstad van de wereld, ook dit jaar is Nederland weer de grootste Nike Air Max liefhebber. Zo blijkt onderzoek van beslist.nl.

Nederland op 1

Nederland staat al jaren stipt op nummer 1, nergens is de Air Max zó populair. Nederland wordt gevolgd door Denemarken, Servië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. De Verenigde Staten, thuisland van de Air Max, moet het doen met een plaats ver buiten de top 10. Hier is namelijk de Air Jordan verreweg het meest populair.

Binnen Nederland blijken er wel flinke grote regionale verschillen in populariteit. In de Randstad en Flevoland zoekt men online vooral naar de “Nike Air Max 270”. In Drenthe is men het meest geïnteresseerd in de “Air Max 95”, terwijl men in Gelderland en Groningen vasthoudt aan de iconische “Air Max 1”.