Producent Stage entertainment Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat de musical de Lion King Disney’s best bezochte musical in Nederland ooit is. De voorstelling trok de afgelopen jaren ruim 3,3 miljoen bezoekers.

Het succes van de Lion King

De productie van de Lion King was in 2004 ook al te bewonderen in het Circustheater in Scheveningen. Toen trok de productie van deze bekende musical zo’n 1,7 miljoen bezoekers. Het record van het aantal bezoekers voor één bepaalde productie is hierbij verbroken, Soldaat van Oranje stond hiervoor op nummer één van meest bezochte musicals. De Lion King vertelt het verhaal van het leeuwenwelpje Simba die moet vluchten voor zijn oom Scar. De musical met muziek van Elton John en Tim Rice draait in andere landen al vanaf 1997. In dat jaar ging de Lion King in première op de bekendste musical straat van New York, Broadway.