Deze unieke, volledig van LEGO gebouwde McLaren Senna is in het geheim gecreëerd door een team van 42 gespecialiseerde monteurs. In totaal hadden zij bijna 5.000 uur nodig om het model te monteren. In totaal zijn bijna een half miljoen (467,854) afzonderlijke steentjes gebruikt. Bijzonder is dat deze McLaren Senna de weegschaal laat stil staan bij 1.700kg. Dat is meer dan 500kg zwaarder dan de productie-versie van de McLaren Senna toen deze in 2017 werd aangekondigd.

De McLaren Senna is de eerste LEGO McLaren die interieuronderdelen uit een echte auto heeft gebruikt. In de auto vind je een lichtgewicht koolstofvezel zitplaats, stuur en pedalen allen uit de echte Senna. De huidige McLaren-insignes zijn op de wielen aangebracht en Pirelli-banden zijn 1:1 overgenomen van de echte auto. De tweevleugelige deuren zijn ook gemaakt van LEGO-stenen en kunnen worden verwijderd om mensen gemakkelijk toegang te geven tot de cabine.

McLaren- en LEGO-fans kunnen vanaf nu het prachtige model van dichtbij bekijken tijdens verschillende evenementen, waaronder het Goodwood Festival of Speed in Sussex.

LEGO McLaren Senna_front.1pg