Huawei introduceerde deze week in Parijs de nieuwe Huawei P30 en P30 Pro. Devices die beide beschikken over een verbluffende camera. Waarmee je overal en altijd, hoe donker of hoe weinig ligt er ook is, de mooiste foto’s en video’s kan maken.

De P30 Pro, het topmodel van de P30 Series, heeft onder andere een SuperSpectrum Sensor, een SuperZoom-lens voor optische zoom, een nieuwe Time of Flight (TOF) camera en verbeterde OIS en AIS stabiliteitstechnologie. Dit alles zorgt ervoor dat deze smartphone zich kan meten met professionele digitale camera’s.

Huawei P30 Series

De camera’s van de P30 Series zijn ongekend. Tijdens de presentatie in Parijs kreeg de camera dan ook de meeste aandacht van CEO Richard Yu.De P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een Time-of-Flight (TOF) camera. Aan de voorzijde van de P30 Pro bevindt zich een 32 MP selfiecamera.

De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Dit model beschikt eveneens over een 32 MP selfiecamera.

10 keer hybride zoom

De SuperZoom Lens haalt alles dichterbij, met tot 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. De wijdhoeklens met een diafragma van f/1.6 toont de wereld bovendien letterlijk in een breder perspectief.

RYYB in plaats van RGBG

De 1/1.7-inch SuperSpectrum Sensor heeft een geheel eigen kijk op de wereld. Normaal gesproken verwerken digitale camera’s lichtinval via RGBG (Red, Green, Blue, Green), maar in het geval van de P30 Series is dit RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Hierdoor heeft de P30 een maximale ISO-waarde van 204.800, voor de P30 Pro is dit zelfs 409.600. Met als gevolg: zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden maakt de P30 Series de beste foto’s.