Een van de meest authentieke auto’s in de wereld ‘goes electric’. De MINI heeft vanaf vandaag een volledig elektrische variant de MINI Electric. En vanaf vandaag kun je de eerste volledig elektrische MINI reserveren. Levertijd is wel pas in maart 2020 dus wat dat betreft is het nog wel geduld hebben.

Het moet een bijzonder moment zijn voor MINI (en de BMW Group) om deze MINI Electric officieel op de bestellijst te plaatsen. Het is het point of no return. Wat hem bijzonder maakt is dat de MINI vooral een MINI is gebleven. Waar BMW juist indruk maakt met volledig nieuwe innovatieve modellen (i3, i8 en Vision Next) heeft MINI gekozen om de elektrische versie zoveel mogelijk identiek te houden aan het huidige model. Een MINI is een MINI en aan het uiterlijk moet je niet teveel gaan lopen aanpassen. “The looks” en het gevoel is juist wat deze auto zo uitzonderlijk maakt.

MINI Electric een échte MINI

De MINI Electric is dus in alle opzichten een échte MINI. Dat betekent dat de rij-eigenschappen nog steeds net zo scherp en direct zijn als een kart, maar dan wel elektrisch en emissievrij. Afhankelijk van de battery-power zal de MINI Electric ongetwijfeld wel wegspringen als je het gaspedaal indrukt. Misschien wordt het even wennen als je de ronkende uitlaat niet hoort maar in alle stilte genieten van je MINI kan wel eens net zo leuk zijn. Het is ook wel het moment dat je beseft dat het autorijden echt veranderd. Wat blijft is het MINI-gevoel wat past de auto. MINI is een way of life en de MINI Electric gaat dat gevoel wat je krijgt bij een MINI niet veranderen. Emissievrij rijden is echt niet alleen vooruitstrevend, maar kan wel degelijk ook gewoon leuk zijn.

Overbruggingsaanbod MINI Electric

MINI biedt speciaal voor particuliere klanten per direct een overbruggingsaanbod aan in de vorm van een rijk aangeklede MINI Cooper 3-deurs in Midnight Black met gele accenten en MINI Yours Customised stijlelementen. Wie een van deze MINI’s nu besteld is verzekerd van een productieplek voor de MINI Electric. Liefhebbers die hier gebruik van willen maken moeten snel zijn, want er zijn slechts 50 stuks van deze speciale MINI’s beschikbaar. Zakelijke rijders kunnen de tijd tot de aflevering van hun toekomstige MINI Electric overbruggen met een MINI 5-deurs, waarvan er 100 stuks beschikbaar zijn.

Productie MINI Electric

De productie van de MINI Electric heeft een internationaal tintje. De aandrijflijn van de volledig elektrische 3-deurs MINI Electric vindt plaats in de fabrieken in Dingolfing en Landshut (Duitsland). Deze fabrieken zijn de competentiecentra voor elektrische mobiliteit binnen het productienetwerk van BMW Group. De MINI Electric wordt vanaf november 2019 gebouwd in de MINI fabriek in Oxford (Groot-Brittannië). Dit is ook de hoofdproductielocatie voor de MINI 3-deurs.

MINI_Electric
MINI Electric op de testbaan