Deze week is het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen van de witte asperge. Om mensen, en dan met name jongeren, hiervan bewust te maken is er tevens een nieuwe campagne gelanceerd. Het Nederlands Asperge Centrum heeft dat in samenwerking met BrandDeli gedaan om deze groente hip te maken onder een meer jongere doelgroep.

De koningin van de groente

Een aantal aspergetelers hebben de krachten gebundeld om ‘de koningin van de groente’ meer onder de aandacht te brengen. Asperges zijn nog altijd ‘het witte goud’ en bovendien limited edition, want ze zijn alleen in de lente verkrijgbaar.

Maar hoe zorg je ervoor dat de asperge weer bovenaan het boodschappenlijstje komt te staan. En dan met namede lijstjes van jongeren? BrandDeli & Initiative hebben een concept bedacht met als boodschap: “Ze zijn er weer, voor iedereen!” Hiermee zetten ze het imago van de asperge neer als gemakkelijk, gezond, simpel, snel, niet-traditioneel en jong.