Het heeft even mogen duren, maar inmiddels zijn de ‘echte’ Dante en co weer terug van weggeweest in een gloednieuwe Devil May Cry game. Deze fan sprong een gat in de lucht toen de trailer – geheel onverwacht – getoond werd tijdens de E3 van 2018. Na de ietwat tegenvallende reboot van 2013 dacht ik namelijk dat Capcom ook deze franchise (we kijken naar jullie, Onimusha, Viewtiful Joe en Okami) op een zijspoor gezet had om te focussen op reeksen zoals Monster Hunter. Maar toen Resident Evil 2 een fraaie remake kreeg begon ik stiekem toch een beetje hoop te krijgen dat Dante weer zijn vertrouwde rode leren jas aan mocht doen om de demonen even te laten zien wie de absolute eindbaas is.

Want geef toe, het blijft behoorlijk vet om met een overgroot zwaard een vijand de lucht in te slaan om hem vervolgens hoog te houden met pistoolschoten. Inmiddels kunnen we spreken van een nieuw wapenfeit in de reeks met Devil May Cry 5 en omdat Patrick en ik beide niet vies zijn van een pak slaag uitdelen aan demonen hebben we besloten deze review samen te schrijven.

Is dit een echte terugkeer van de reeks en is hij stiekem misschien zelfs beter dan deeltje drie? Of vind je deze over een paar maandjes in de budget bak van je lokale gameboer omdat Capcom de plank misgeslagen heeft? Lees gauw door wat wij ervan vonden!